0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Hilal Asyraf 'Found 17 Related Products
By Syihab Al-Badri Yasin , Asyraf Al-Hasyir
Seiring dengan kemajuan ekonomi sesebuah negara, pelbagai makanan dan minuman tersedia untuk dikonsumi oleh rakyat negara berkenaan. Tanpa disedari pelbagai aneka makanan dna minuman tersebut akan menyisakan toksid beracun yang bertimbun di dalam tubuh, apatah lagi mereka yang tidak mengikuti cara pemakanan yang sihat. Timbunan toksid ini jika dibiarkan tanpa wujud sebarang kawalan akan mendatangkan pelbagai penyakit yang memberi kesan ke atas kesihatan fizikal, mental, kejiw Learn More

USUAL: RM10.00

NOW: RM 9.00 (-10%)

MEMBER: RM 8.50 (-15%)

By Hilal Asyraf

USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 21.25 (-15%)

By Asyraf Farique
BUKU TERBARU PALING 'PANAS' TAHUN 2016 - LARI DARI NERAKA!!! ⛔ Anda SUSAH NAK ELAKKAN DIRI daripada buat dosa, atau mungkin anda sendiri tak sedar yang anda dah buat dosa? ⛔ Anda SELALU BUAT DOSA2 seperti mengumpat, dengki, sangka buruk, panas baran, ‘ujub (bangga diri), riak (suka menunjuk), takabbur (sombong) dan lain2, tapi anda BENAR2 NAK BERUBAH dan tinggalkan semua itu? Jika ya, teruskan membaca... ====================== APA YANG BEST BUKU INI? ======== Learn More

USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 21.25 (-15%)

By

USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 17.00 (-15%)

By Hilal Asyraf
Mengakhiri usia dengan husnul khatimah bukan satu perkara yang susah seperti yang difikirkan oleh majoriti masyarakat awam, bahkan juga dalam kalangan intelektual. Apa yang susah adalah sekiranya persepsi ini dibiarkan berlarutan. Ini sehingga menggigit daya pemikiran dan hati, tanpa sebarang usaha bagi menjelaskan sejauh mana peluang dan persiapan setiap insan dalam meraih husnul khatimah. Husnul khatimah adalah jalan keemasan yang memimpin kita bagi meraih darjat kehamba Learn More

USUAL: RM17.00

NOW: RM 15.30 (-10%)

MEMBER: RM 14.45 (-15%)

By Imam Muda Asyraf
CATATAN PENGALAMAN TIGA ORANG SAHABAT YANG BERJALAN KAKI SELAMA 239 HARI, SEJAUH 2,353 KILOMETER DAN BERKHIDMAT DI 140 BUAH MASJID DI 11 BUAH NEGERI. SEBUAH CORETAN YANG SANGAT MENARIK, MENGUJI KESABARAN DAN MENGGETARKAN DADA. TIDAK SEDAR AIR MATA, MENITIS SEMASA MEMBACANYA ... Learn More

USUAL: RM29.00

NOW: RM 26.10 (-10%)

MEMBER: RM 24.65 (-15%)

By Hilal Asyraf
Ustaz Muhadir Haji Joll menghimpunkan 170 kisah orang-orang soleh daripada zaman Rasulullah saw sehingga abad ke-20 dalam buku ini sebagai suatu bentuk hiburan jiwa yang bukan sekadar menghiburkan, malah mampu memberi motivasi dan momentum untuk anda. Kisah-kisah benar ini berkisarkan mukjizat Baginda S.A.W, karamah orang-orang soleh, kehebatan mereka dalam beribadah dan mencintai Rasulullah S.A.W. Antara kisah yang dimuatkan dalam siri pertama ini: • Makanan bertasbi Learn More

USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 17.00 (-15%)

By Hilal Asyraf
Dunia kini mula mendapat cahayanya. Kebaikan mula menyinari, menyah kegelapan Sang Asura bawa ke atas bumi. Enam bulan berlalu penuh ketenangan, tanpa peperangan. Dakwah berjalan gencar, dan Angkasa Sakti telah berada dalam satu perjalanan yang besar untuk manfaat mendatang. Ke Uftzi untuk berdakwah kepada Makhluk Genetik dan Kaum Gergasi. Tanah Suci, Bumi Barakah dan Chinmayi mula merasakan kekuatan, lantas bergerak merata di atas muka bumi mengumpulkan kemenangan. Dengan be Learn More

USUAL: RM21.00

NOW: RM 18.90 (-10%)

MEMBER: RM 17.85 (-15%)

By Asyraf Farique
Aku perhatikan, selagi orang Melayu masih lagi buat-buat pekak, sengaja tutup telinga, tulikan mata daripada melihat realiti sebenar yang berlaku depan mereka, sampai mati orang Melayu takkan sampai ke Bulan. Orang Melayu hanya mampu bermimpi dan berangan-angan, macam frame gambar tengkorak yang korang tengok depan cover buku tu. Learn More

USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 17.00 (-15%)

By Hilal Asyraf
Suasana aman yang didamba, sudah dijangka tidak bertahan lama. Namun, belum sempat pasukan tentera Agama Langit menjalankan rancangan mereka, Sang Asura terlebih dahulu memulakan serangan! Para kiai menjadi bidak pertaruhan dalam percaturannya. Tentera Agama Langit diasak hebat. Mampukah mereka bertahan? Mampukah misi rahsia Angkasa Sakti dan Aizan Fahmi menyelamatkan keadaan? *** Takdir 3: Janji-Nya Yang Tidak Termungkir adalah novel ketiga daripada trilogi Learn More

USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 17.00 (-15%)

By Dr. Majdi Al-Hilali
Siapa sesungguhnya jodoh ‘saya'? Bagaimana ‘saya' boleh menarik perhatian ‘si dia'? Atas faktor apa ‘saya' menerima ‘dia'? Bagaimana supaya ‘saya' segera mendapat jodoh? Apakah itu persahabatan sejati? Bagaimana menarik orang untuk bersahabat dengan ‘saya'? Prinsip-prinsip dan alasan bersahabat? Banyak lagi persoalan berkenaan jodoh dan persahabatan. Semua persoalan berikut dapat ditemui jawapannya di dalam naskhah kecil ini yang diberi judul Magnet Insan: Menje Learn More

USUAL: RM23.00

NOW: RM 20.70 (-10%)

MEMBER: RM 19.55 (-15%)

By

USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 21.25 (-15%)

By Hilal Muhammad Isya
Minum air tersebut untuk mengubati penyakitnya. Dan aku melihat ayah mengambil mangkuk besar milik Rasulullah s.a.w, kemudian dia membasuhnya di dalam air. Lalu minum dari mangkuk tersebut. Dan aku juga melihat ayahku minum air zam-zam untuk menyembuhkan penyakit. Lalu membasuh tangan dan mukanya dengan air zam-zam tersebut. Kita lihat betapa mulia sikap seorang Al Hafiz Az Zahabi dalam perjalanan suluk kaum sufi untuk mendapatkan keberkatan mengikut jejak langkah AI Hab Learn More

USUAL: RM23.00

NOW: RM 20.70 (-10%)

MEMBER: RM 19.55 (-15%)

By Dr. Majdi Al-Hilali
Hidup tanpa cinta ibarat taman tanpa bunga. Akan tetapi, benarkah hanya dengan cinta, kehidupan keluarga boleh bahagia? Tentu tidak. Cinta hanya mengeratkan hubungan suami isteri, padahal bahtera rumah tangga tidak akan belayar dengan kukuh hanya berdasarkan emosi dan perasaan. Terdapat banyak masalah rumah tangga yang memerlukan keseimbangan dan kebijaksanaan akal. Kerana itu, pernikahan meyakinkan adanya kesinambungan hati dan akal. Dalam buku ini, anda akan mempelajari Learn More

USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 17.00 (-15%)

By Abu Asyraf
Solat itu tiang agama. Jika solat itu wajib maka belajar dan mengajarnya pun sama. Buku panduan solat ini adalah salah satu medium untuk belajar dan mengajar solat. Semoga dengan panduan ini kita akan sentiasa menegakkan dan menjaga tiang agama Islam. Learn More

USUAL: RM10.00

NOW: RM 9.00 (-10%)

MEMBER: RM 8.50 (-15%)

By Aireen Asyraf
Dalam setiap perkara yang kita lakukan, yakinlah Allah SWT sentiasa ada untuk membantu. Lakukan sesuatu dengan bersungguh-sungguh kerana setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup. Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian.““Ana! Ana!” Ina berlari-lari mendapatkan Ana di gerainya. “Idah demam. Tangan dia ada infection. Jadi, Idah minta Ana gantikan dia sekejap lagi.” Tercungap-cungap I Learn More

USUAL: RM12.90

NOW: RM 11.61 (-10%)

MEMBER: RM 10.97 (-15%)

By Aireen Asyraf
Lia Dewina seorang murid Tahun Empat Ibnu Sina yang bersekolah di Sekolah Kebangsaan Engku Mahmud Akashah. Dia dilantik sebagai pengawas kerana kecemerlangannya dalam bidang akademik dan sukan. Walaupun Lia Dewina seorang pengawas tetapi dia penakut dan selalu diganggu oleh murid nakal di sekolahnya termasuklah Haziq Haikal, seorang murid yang baru berpindah ke sekolah itu. Sukan tahunan sekolah akan bermula. Haziq Haikal telah mencabar Lia Dewina untuk bersaing denga Learn More

USUAL: RM10.90

NOW: RM 9.81 (-10%)

MEMBER: RM 9.27 (-15%)

17 Item(s)

*

Back to Top